Одноразовий посуд у період пандемії коронавірусу

Пластиковая посуда

Пластиковий посуд увірвався в життя сучасної людини та закріпив свої позиції. Завдяки її використанню в період пандемії кафе, ресторани та кава можуть комфортно продовжувати свою діяльність. Впроваджуючи у свій бізнес одноразовий посуд дотримується особиста гігієна та знижується рівень виникнення захворювань. Для фудкортів та їжі на винос пластикова та паперова тара просто незамінна річ. Це зручно, практично, бюджетно та екологічно. І що найголовніше, такий посуд не завдає шкоди ні людині, ні довкіллю.

Вимоги до одноразового посуду у закладах швидкого харчування під час ковіду

Одноразовий посуд у закладах громадського харчування повинен відповідати таким вимогам використання:

  • пластикові упаковки без пошкоджень та різних тріщин, через які може потрапляти їжа;
  • без неприємного запаху пластмаси, яка може вбратися в їжу;
  • запаяна індивідуальна продукція з характерним маркуванням;
  • посуд повинен мати сертифікат якості, вказаний на пластикових виробах;
  • якщо посуд виготовлений із полістиролу РS, то підходить тільки для холодної їжі та напоїв. При зіткненні з гарячим виділяє токсичні речовини.

Тобто, одноразовий посуд у громадському харчуванні повинен бути безпечним і нешкідливим — це логічно, містити все відповідне маркування та сертифікати на нього.

Вимоги до пластикового посуду для кав’ярень

Для кав’ярень вимоги одноразового посуду схожі на громадське харчування. Критерії такі:

В обов’язковому порядку крім перерахованого вище, в кав’ярні повинні бути побутові серветки та інші господарські штучки. Вся представлена ​​продукція повинна містити сертифікати якості та маркування на одноразовій тарі.

Важливий аспект – це привабливість посуду. Для впізнаваності найкраще, щоб одноразовий посуд був стильним та брендованим. У компанії “Оптіпак” ми можемо реалізувати будь-який дизайн.

Переваги пластикового посуду під час пандемії

Пластиковий посуд активно використовується у всьому світі. Її актуальність криється не лише у зручності, а й в інших перевагах:

  • Практичність. Їжу та напої можна легко брати собою, особливо в період пандемії.
  • Одноразовість. Використовується 1 раз. Вам не потрібно думати про миття, куди скласти й інші моменти. Повторне застосування може бути шкідливим для здоров’я людини.
  • Гігієнічність.
  • Безпека та нешкідливість для здоров’я людини.
  • Екологічність. Пластик, з якого виготовляються пластикові упаковки та тара, що біорозкладається.

У період пандемії особливим попитом користується пластиковий посуд для запаювання. Вона довше зберігає смакові якості та аромат. Гаряча їжа в таких контейнерах не випускає тепло, а холодна не дає сік (якщо це салат) і не розмокають (якщо сендвічі).

Альтернативні засоби використання пластикового посуду

Де ще використовується пластиковий посуд? Якщо ви думали, що пластиковий посуд тільки для їжі та напоїв, то це не так. Своє застосування вона знайшла у творчості та дизайні.

Таку одноразову тару можна використовувати:

  • у дитячих аплікаціях;
  • робити листівки;
  • створювати іграшки;
  • прикрашати застарілі інтер’єрні елементи;
  • інше.

Як бачите, посуд із пластику багатогранний і це не просто тарілки, склянки та ложки. Це окремий вид творчості, якщо подивитися під іншим кутом. До того ж, якщо для їжі та напоїв вторинне використання є неприпустимим, то для виробів дозволено. Повторне застосування одноразової тари у креативному руслі безпечне для здоров’я та не виділяє шкідливих речовин.

Сучасний ринок настільки різноманітний колірною палітрою, формою та варіантами пластикового посуду, що можна створювати шедеври. Якщо навіть купувати посуд цілеспрямовано для творчості – це вигідно та доступно.

Пластиковий посуд та здоров’я

Який вплив пластику на здоров’я людини – питання досить неоднозначне та спірне. Слід сказати, що є як плюси, і мінуси.

Серед “+”:

  • зручність;
  • практичність;
  • екологічність.

Серед “-” те, що використання за призначенням тієї чи іншої тари може завдати шкоди. Це виявляється виділенням токсичних речовин.

Щоб убезпечити себе та їсти обіди з собою та пити каву на винос з комфортною, звертайте увагу на маркування, яке вказує виробник. Для кожної тари вона своя, пластик має різну щільність і, можливо, для холодного або гарячого.

Експерти, які вивчають питання впливу пластику на здоров’я людини, стверджують, що контейнери для обідів потрібно міняти регулярно, а одноразовий посуд використовувати один раз. Оскільки ніхто не знає, чого може насправді привести реакція продукту та пластику.

Враховуйте момент, що при повторному використанні одноразового посуду вже порушується його цілісність та виділяються шкідливі речовини. Хочете бути здоровими, але їсти з пластикового посуду, прислухайтеся до рекомендацій і дивіться на позначення (часто вказується на дні посуду).

Висновки

  1. Дотримуючись усіх вимог та санітарно-епідеміологічних норм у закладах громадського харчування, одноразовий посуд безпечний і зручний і для бізнесу, і для клієнтів.
  2. Для кав’ярень одноразовий посуд повинен бути якісним у різних обсягах і привертати увагу.
  3. Переваг у одноразової тари достатньо. Важливо правильно використовувати.
  4. У період пандемії одноразовий посуд не тільки для кави та їжі, але й для творчості з дітьми.
  5. Пластиковий посуд при правильному застосуванні не має негативного впливу.
  6. Звертайте увагу на маркування та не використовуйте одноразовий посуд багаторазово.

Сучасні технології дозволяють виготовляти екологічну продукцію, яка не виділяє токсичних речовин та швидко розкладається. Є різні варіанти тари у всіх кольорах, розмірах та форматах. Пропонуємо додатково послугу нанесення логотипу, напису чи принту.