Як вибрати упаковку для харчових продуктів: ключові моменти

Пластиковая посуда

Зберігання продуктів харчування важливіше, ніж ми думаємо, і використання неправильної упаковки може серйозно позначитися на здоров’ї. В першу чергу упаковка – це повноцінний захист їжі від вологи, температури і сонячного випромінювання. Кожен виробник ретельно продумує не тільки як ефектно піднести товар, задаючи оригінальний дизайн своїх виробів, але і їх функціональність. Харчові контейнери повинні забезпечувати безпечне зберігання та комфортне перевезення продуктів зі збереженням всіх властивостей їжі.

Компанія «Оптіпак» пропонує споживачам широкий асортимент пакувальної тари, використовуючи в своєму виробництві високоякісний і безпечний полістирол матеріал. Упаковки герметичні і стійкі до механічних впливів. Крім того, харчової пластик не має шкідливого впливу на продукт.

Вибір упаковки під товар

Упаковка для зберігання продуктів повинна бути адаптована до типу продуктів, які ми хочемо зберігати в тарі. Контейнери розробляють з урахуванням характеристик продукту. Форма, міцність, розмір, консистенція – все це впливає на вибір необхідної тари.

Для фасування продуктів з непропорційною формою і гострим краєм (запечена курка, стейк на кісточці, свіжоморожена риба) слід вибирати контейнери з підвищеною міцністю матеріалу, які протистоять механічним пошкодженням, розривів.

Для зберігання і перевезення делікатних продуктів і десертів потрібно щільна тара з посиленими стінками і дном. Такий вибір упаковки гарантує збереження товару при транспортуванні. А легка упаковка для ягід або пластикові стакани стануть ідеальним рішенням при покупці ніжною малини або ожини, дозволивши доставити смачну покупку додому, зберігши при цьому кожну ягідку в цілісності.

При виборі пакувальної тари слід дотримуватися кількох універсальних правил, які полегшать використання упаковки:

  • Найбільш практичними з точки зору ергономіки є квадратні або прямокутні контейнери. Вони займають найменше місця в холодильнику.
  • Контейнери з прозорими стінками дозволять побачити вміст, не відкриваючи їх.
  • Упаковки, в яких планується зберігання рідини, повинні герметично закриватися.
  • Контейнери вибирайте так, щоб їх можна було вставити один в одного. Це заощадить місце в кухонній шафі.

Спеціальні властивості пакувальних матеріалів

Пластикові контейнери спеціально створені для фасування різних харчових продуктів. Але ємності для страв, які швидко псуються, вимагають особливої уваги, висуваючи додаткові вимоги:

  • Продукти, які виділяють рідину, часто поміщають в упаковку з вкладишем з хорошою абсорбційної здатністю.
  • Салат, нарізані овочі і фрукти фасують в ємності, в яких присутні спеціальні отвори, що забезпечують надходження кисню.
  • Риба, м’ясо, сир слід зберігати в харчовому контейнері з щільно закриваються кришками. Це запобігатиме потраплянню повітря та бактерій в тару, що мінімізує псування їжі.
  • Напівфабрикати, снеки і десерти, в складі яких присутні жири, рекомендують поміщати в герметичний жиронепроникним контейнер.

Гаряче-холодно: контроль термостойкости упаковки

Якісний ПЕТ пластик з якого виробляють контейнери, повинен бути стійкий до різних температурних режимів. Упаковка повинна спокійно витримувати температуру під час розігріву страви в мікрохвильовій печі, заморозки або зберігання в холодильнику. Крім того, простий механізм відкривання і закривання забезпечує комфортне споживання продукту. Дуже добре підходить для вторинної переробки, що значно знижує ризик забруднення навколишнього середовища.

Вибір підходящої упаковки для продуктів харчування досить складний процес, і розставити всі крапки над «і» в питаннях правильного підбору тари Вам допоможуть фахівці компанії «Оптіпак». Індивідуальний підхід до кожного клієнта з урахуванням всіх побажань під конкретний вид продукції, будь то пластикові стакани, упаковки для яєць, пластикові кришки або харчові контейнери. Все це буде реалізовано на вищому рівні у відповідності всім світовим стандартам! Замовити контейнери можна по відмінної якості і вартості, будь-то невелика партія або опт.